



3rd EMA-EGA INFO DAY Generic and Biosimilar Medicines in the Centralised Procedure

For EGA Members Only

DATE: Wednesday 10 November 2010 at 10.00-16.30. Registration starts at 08:30

VENUE: Room 2A - EMA, 7 Westferry Circus, Canary Wharf, London, E14 4HB

MORNING SESSION

CHAIRS:

Anthony Humphreys, Head of Regulatory Procedural and Committee Support, Unit Patients Health Protection, EMA

Michael Banks, Vice President Regulatory Affairs Europe, TEVA Pharmaceuticals & Chair of EMA-EGA Working Group and Regulatory & Scientific Affairs Committee

08:30	Registration	
10:00	Welcome and General Introduction Thomas Lönngren, Executive Director, EMA	10 min
10:10	Generic and Biosimilar Medicines in the EU Healthcare System Greg Perry, Director General, EGA	15 min
10:25	EMA Road Map to 2015: From Vision to Reality Noël Wathion, Head of Unit Patient Health Protection, EMA	20 min
10:45	EGA's Vision regarding the Centralised Procedure and Beyond Suzette Kox , Sr Director Scientific Affairs, EGA	15 min
11:00	Q&A and Discussion	15 min
11:15	Соггее Вкеак	15 min
11:30	Performance Indicators of the Centralised Procedure for Generic Medicines	
	Michael Berntgen, Head of Section Rheumatology, Respiratory, Gastroenterology and Immunology, Sector Safety and Efficacy of Medicines,	20 min
	Michael Berntgen, Head of Section Rheumatology, Respiratory,	20 min 20 min

12:45 BUFFET LUNCH





AFTERNOON SESSION

CHAIRS:

Anthony Humphreys, Head of Regulatory Procedural and Committee Support, Unit Patients Health Protection, EMA

Suzette Kox, Senior Director Scientific Affairs, EGA

TIME		
13:45	Centralised Procedure for Biosimilar Medicines: What Works Well and Where is Room for Improvement? Claudia Sailer, Regulatory Affairs Manager, Sandoz Biopharmaceuticals Development	20 min
	Q&A and Discussion	10 min
14:15	Global Development for Biosimilar Medicines in the Light of US Developments Falk Ehmann, Scientific Administrator, Section Anti-infectives and Vaccines, Sector Safety and Efficacy of Medicines, Unit Human Medicines Development and Evaluation, EMA Ingrid Schwarzenberger, Head Global Regulatory Affairs Biopharmaceuticals, Sandoz Biopharmaceuticals Development	10 min 10 min
	Q&A and Discussion	10 min
15:00	Coffee Break	15 min
15:15	Impact on the proposed anti-falsification legislation on inspections Katrin Nodop, Principal Scientific Administrator, Head of Sector Support, Sector Compliance and Inspection Section, Unit Patient Health Protection, EMA Julie Maréchal-Jamil, Sr Manager Regulatory Affairs, EGA	15 min 15 min
15:45	Approach to Risk Management Plans for Generic Medicines Stella Blackburn, Risk Management Development and Scientific Lead, EMA Wendy Huisman, EU Qualified Person for Pharmacovigilance, Teva Europe, Chair of EGA Safety & Pharmacovigilance Working Group and EudraVigilance	15 min 15 min

- 16:15 Q&A and Closing remarks by the Chairs
- 16:30 End of 3rd EMA-EGA Info Day

For further information www.egagenerics.com